Cu producție bună în acest an, POMBIS livrează fructe și sucuri în marile supermarketuri

Cu producție bună în acest an, POMBIS livrează fructe și sucuri în marile supermarketuri

Cu livezi de 250 de hectare în Ciceu Mihăiești și Dipșa, cei de la Pombis se pot lăuda în acest an cu producție bună la mere și prune. Fructele culese, dar și sucul de mere produs chiar de Pombis, ajung pe rafturile marilor supermarketuri.

“Merele au fost deja culese, am adunat aproximativ 2.500 de tone. În ceea ce privește prunele, sezonul de cules încă nu s-a încheiat. Am cules până acum 480 de tone și mai avem aproximativ 2.000 de tone care trebuie adunate”, a explicat Aurel Onigaș, antreprenorul care deține Pombisul.

Fructele sunt vândute marilor supermarketuri sau particularilor, însă Pombis folosește o parte din producția de mere pentru deja celebrul suc cunoscut sub brandul ALMA.

“Piața de desfacere este asigurată și avem unde să livrăm mere și prune. În ceea ce privește sucul, pe stoc avem 20 de tone și vom mai produce suc din 1.000 de tone de mere”, a mai explicat Onigaș.

La fel ca mulți antreprenori, Aurel Onigaș se lovește de lipsa forței de muncă. Pombisul găsește cu greu culegători pentru fructele din livezile pe care le are. Oamenii vin la lucru cu ziua însă nu mereu se găsesc suficienți muncitori pentru ca treaba să se desfășoare așa cum este panificat.

Oamenii sunt plătiți cu ziua însă de multe ori nu găsim câți trebuie. Vin, culeg câteva zile și apoi pleacă”, mai spune antreprenorul Aurel Onigaș.

Compania Pombis a fost înființatăîn anul 1991 și în primii ani s-a concentrat pe producția și comercializarea de fructe, însă în ultimii ani și-a diversificat portofoliul și pe alte sectoare: creșterea animalelor, produse de patiserie și producția de sucuri naturale 100%. În 2018, Pombis avea 47 de angajați și o cifră de afaceri ce trece de 6 mil.lei.

Categories: Business in top

About Author