Lichidatorii MIRO SA vând mere din ferma de la Petriș ca să facă rost de bani

Lichidatorii MIRO SA vând mere din ferma de la Petriș ca să facă rost de bani

Lichidatorii Casei de Insolvență Transilvania au ajuns să vândă recolta de mere a fermei pomicole de la Petriș, aparținând companiei MIRO, aflată în faliment.

Potrivit licitatiapublica.ro, CITR vinde 172 de tone de mere (diverse soiuri) pentru industrializare, la prețul de pornire de 350 lei/tona. În același timp, lichidatorii așteaptă oferte și pentru 95 de tone de mere (diverse soiuri), destinate consumului. Licitația va avea loc mâine, 28 noiembrie 2018, la ferma din Petriș.

În urmă cu 3 ani, proprietarul MIRO, antreprenorul Ioan Măgădan, încerca să-și vândă ferma pomicolă cu cca. 11 milioane lei, însă nu a avut cumpărători. Intrarea MIRO în faliment a complicat lucrurile, livezile fiind un activ al companiei. Cel mai probabil și lichidatorii au în vedere vânzarea fermei, însă până vor identifica un client se ocupă cu vânzarea recoltei.

Compania MIRO, acum un deceniu cu cifră de afaceri de aproape 100 milioane lei și 250 de angajați, a intrat în insolvență în 2013, cu datorii de peste 300 milioane lei, către 70 de creditori.

Categories: Business in top

About Author