SOMPLAST, minus 15% la venituri în primele 9 luni din 2021

SOMPLAST,  minus 15% la venituri în primele 9 luni din 2021

Producătorul de repere din mase plastice SOMPLAST SA Năsăud, membru al Grupului Teraplast, a înregistrat o scădere cu 15% a veniturilor în primele 9 luni ale anului în curs, față de aceeași perioadă din 2020.

După primele 3 trimestre, compania a avut venituri totale în valoare de 19,86 mil. lei, în comparație cu 23,27 mil. lei, în același interval din anul anterior. Profitul net pentru cele 3 trimestre a fost de 0,7 mil. lei, față de 1,3 mil. lei în 2020.

Reamintim că SOMPLAST a fost preluată de Grupul Teraplast la finalul anului trecut. Două dintre liniile sale de business au fost transferate către firme din cadrul grupului, în urma unei reorganizări a activității. Astfel, producția de ambalaje flexibile a fost întreruptă din 6 septembrie 2021, linia de business fiind transferată către TeraBio Pack SRL, iar producția de țevi PE a fost oprită din 1 iunie, fiind transferată către TeraPlast SA. În acest moment, SOMPLAST derulează o serie de investiții pe platforma de la Năsăud în retehnologizare și logistică, ocupându-se cu preponderență de producția de bunuri de larg consum din mase plastice (prin injecție și suflare).

Categories: Brands, Bursa, Business in top

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*