Strada Gorunului, ruptă de alunecări în urmă cu doi ani, intră în reparații

Strada Gorunului, ruptă de alunecări în urmă cu doi ani, intră în reparații

Strada Gorunului, pe care locuiește și președintele Consiliului Județean, Radu Moldovan, afectată serios în urmă cu doi ani de alunecări de teren, va fi, în sfârșit, reparată. Ieri, lucrările au fost scoase la licitație, după ce consilierii locali au aprobat luna trecută proiectul.

Bugetul alocat acestui proiect este de 1,05 mil.lei, bani veniți din visteria Primăria Bistrița. “Prin realizarea acestei intervenții se vor reface condițiile normale pentru desfășurarea traficului rutier și pietonal în condiții de siguranță și confort. Lucrările vor consta în consolidarea taluzului străzii prin realizarea unui  nou zid de sprijin pe tronsonul prăbușit – soluție recomandată în expertiza tehnică si consolidarea zidului existent. Astfel, pentru stoparea sau diminuarea riscului de răsturnare a zidului existent, pe tronsonul km 0+012-0+034, acesta se va consolida prin realizarea ranforților din beton la o distanță de 2,50 m pe toată lungimea lui. Pe zona de prăbușire a taluzului, de la km 0+034 – 0+068, se va realiza zid de sprijin nou, pe lungimea de 34 m, cu înălțimea elevației de 2,0 m iar fundația va fi realizată din 34 piloți forați cu diametrul de 600 mm și lungimea de 4,50 m, dispuși pe 2 rânduri. De asemenea, în cadrul proiectului se vor reface toate elementele străzii afectate de lucrările de consolidare (partea carosbilă, șanț dalat, etc). Tot în cadrul proiectului se va reface semnalizarea rutieră și se va amplasa parapet de siguranță pe zidul nou construit”, scrie în proiectul de hotărâre.

Ofertele pentru aceste lucrări de pot depune până în 25 noiembrie, iar câștigătorul va avea patru luni la dispoziție să termine lucrările.

Categories: Local

About Author