Studiu în Penitenciarul Bistrița pentru a stabili dacă deținuții au condiții “europene” de cazare

Studiu în Penitenciarul Bistrița pentru a stabili dacă deținuții au condiții “europene” de cazare

Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) va face un studiu privind infrastructura clădirilor din mai multe închisori din țară, printre care și cea din Bistrița, pentru a vedea în ce măsură condițiile de detenție sunt conforme cu standardele internaționale.

ANP a alocat 1,6 mil. lei pentru acest studiu și va organiza o licitație, în 5 februarie 2021, pentru a desemna o firmă de consultanță care să-l realizeze.

Obiectul îl reprezintă prestarea de servicii de asistenţă tehnică și expertiză tehnică, respectiv realizarea unui studiu referitor la infrastructura clădirilor din sistemul penitenciar – analiză diagnostic pentru a determina gradul de conformitate a acesteia cu standardele naţionale şi internaţionale în domeniul asigurării condiţiilor de detenţie.” – spune caietul de sarcini.

Lucrarea e împărțită în mai multe loturi, Penitenciarul Bistrița fiind prins în Lotul 2, alături de unitățile de detenție din Baia Mare, Gherla, Oradea, Satu Mare și Penitenciarul Spital Dej.

Într-un proiect al Ministerului Justiției din 2018, Penitenciarul Bistrița era unul dintre cele 8 penitenciare din țară unde se propuneau investiții pentru creșterea capacității de detenție. În anul următor, a apărut oficial informația că Penitenciarul Bistrița ar urma să fie extins cu 500 de locuri, în urma construirii unui nou pavilion (cu 66 de camere).


About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*