Telegondola de la Turda ar putea inspira autoritățile bistrițene să facă una și între Tihuța și Colibița

Telegondola de la Turda ar putea inspira autoritățile bistrițene să facă una și între Tihuța și Colibița

Primăria Turda, în parteneriat cu Consiliul Județean Cluj, gândește o telegondolă care să facă legătura între 3 mari obiective turistice: Salina Turda, Cheile Turzii și Cheile Turenilor. Proiectul va fi finanțat din fonduri europene.

Ideea ar putea fi o sursă de inspirație pentru Consiliul Județean Bistrița-Năsăud și unele primării de pe Valea Bârgăului, în contextul în care s-a vorbit mult despre viitoarea stațiune de interes național Colibița-Tihuța. O legătură prin văzduh, în linie dreaptă, între Tihuța și Colibița, pe o distanță de cca. 10-12 km, ar fi o atracție puternică pentru turiști și ar contribui decisiv la dezvoltarea economică a zonei.

La Cluj, în baza unui acord semnat deja, Consiliul Județean va elabora întreaga documentație tehnică și de urbanism necesară implementării proiectului, iar Primăria Turda va asigura cofinanțarea execuției lucrărilor.

„Este un proiect de mobilitate urbană cu adevărat unic în România și extrem de important atât pentru municipiul Turda, prin diminuarea presiunii exercitate asupra transportului public local în timpul sezonului de vizitare, cât și pentru județul Cluj, în ansamblu. Această nouă modalitate ecologică de transport va avea un impact pozitiv atât asupra calității mediului cât și asupra mobilității cetățenilor și a turiștilor care vizitează trei dintre cele mai căutate obiective turistice din zonă”, a transmis Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

Categories: Life & Style, Local

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*