TeraGlass Bistrița a exportat cu 70% mai mult în Italia și vrea să-și extindă prezența în Cizmă

TeraGlass Bistrița a exportat cu 70% mai mult în Italia și vrea să-și extindă prezența în Cizmă

Livrările companiei bistrițene TeraGlass spre Italia au înregistrat în 2023 o creștere semnificativă de 70%, comparativ cu anul precedent, în timp ce vânzările pe piețele din Germania, Cehia, Slovacia și Austria s-au menținut la cote similare cu cele din 2022. Firma vrea să își mărească numărul de parteneri din Italia.

Întregul proces de export s-a menținut în cote similare cu anul precedent, așadar, cifra totală a rămas constantă în jurul valorii de 10 milioane de euro. Direcția noastră este de menținere a operațiunilor, iar în viitor ne dorim să ne extindem numărul de parteneri reprezentativi pe piața din Italia. În privința exporturilor spre Ungaria, acestea au scăzut cu aproape 50%, pe fondul unei recesiuni accentuate a vecinilor noștri. Cu toate acestea, ne menținem angajamentul față de această piață, urmărind posibilitățile de redresare și evoluție pe termen mediu și lung.– a spus Carmen Țîrila, directorul general al TeraGlass Bistrița.

Anul 2023 a marcat începutul unei noi strategii de vânzări pentru compania TeraGlass, concentrându-se nu doar pe segmentul tradițional de tâmplărie din PVC, ci și pe extinderea în domeniul aluminiului și proiectelor de reabilitare. Această evoluție strategică a fost vizibilă prin finalizarea unor proiecte de amploare, cum ar fi reabilitarea Universității Tehnice din Alba Iulia și construcția unui centru multifuncțional în același oraș. Prin această direcție proactivă de diversificare a portofoliului, compania estimează venituri suplimentare, indicând o evoluție pozitivă pe termen lung. “ – a adăugat Carmen Țîrila.

Potrivit managerului general, numărul total de confecții din 2023 la TeraGlass a înregistrat o scădere față de anul precedent, adică 3.809 tone versus 5.177 tone (2022). Reducerea a fost totuși compensată de o creștere semnificativă a complexității produselor și lucrărilor efectuate.

TeraGlass, producător de ferestre și uși din PVC și aluminiu, face parte din Grupul Teraplast, alături de companiile: TeraPlast, TeraPlast Recycling, TeraBio Pack, Palplast Moldova și Somplast.

Categories: Brands, Bursa, Business in top

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*