TERAPLAST răscumpără acțiuni de 1,85 milioane lei ca să le împartă gratuit unor angajați

TERAPLAST răscumpără acțiuni de 1,85 milioane lei ca să le împartă gratuit unor angajați

Consiliul de Administraţie al producătorului de ţevi şi profile din PVC Teraplast a anunţat că vrea să răscumpere de pe piaţa de capital un număr de maximum 5,15 milioane acţiuni proprii, în limita unui buget de 1,85 milioane lei, şi a desemnat în acest sens societatea de servicii financiare BT Capital Partners să-i reprezinte interesele.

Totodată, CA al Teraplast a aprobat un program “stock option plan” prin care unui număr de angajaţi ai Grupului Teraplast li se vor distribui acţiuni ale emitentului Teraplast (simbol TRP), ce urmează a fi răscumpărate în cadrul procesului de răscumpărare aprobat prin AGEA nr.1/21.09.2017″, arată un raport al companiei. Acţiunile ce fac obiectul acestui “stock option plan” se vor acorda beneficiarilor cu titlu gratuit.

Grupul Teraplast este cel mai mare procesator de PVC din Romania şi unul dintre principalii producători de materiale pentru piaţa construcţiilor şi instalaţiilor. Grupul a înregistrat în primele nouă luni o cifră de afaceri de 294,6 milioane lei, în scădere cu 5% faţă de perioada similară a anului trecut, de 310,9 milioane lei. Grupul Teraplast include societatea Teraplast (producător de ţevi, granule şi profile din PVC), filialele TeraSteel Bistrita şi Terasteel Serbia (producători de panouri sandwich şi structuri metalice zincate), Teraglass (producător de ferestre şi uşi din PVC), Teraplast Logistic (coordonează activităţile logistice ale grupului), Teraplast Ungaria (distribuitor), Politub (producător de ţevi din polietilenă), precum şi societatea controlată în comun Depaco (producător de ţiglă metalică).

Categories: Business in top

About Author