TERASTEEL a decis să folosească pe scară largă oțel reciclat

TERASTEEL a decis să folosească pe scară largă oțel reciclat

Producătorul de panouri termoizolante TeraSteel Bistrița a decis să utilizeze, pe scară largă, în procesul de fabricație, materie primă reciclată, pentru a reduce poluarea.

“Într-o lume în care resursele naturale sunt din ce în ce mai limitate, să producem și să consumăm responsabil și durabil reprezintă o foarte mare provocare la TeraSteel. Oțelul este un material cu rată de reciclabilitate mare, spre 100%. Prin reciclarea oțelului se pot economisi cantități foarte mari de minereu de fier, calcar, cărbune, apă. Sunt resurse naturale folosite în procesul metalurgic de obținere a acestuia. Două din trei tone de oțel nou sunt produse din oțel vechi. Prin reciclarea oțelului se diminuează foarte mult impactul negativ asupra mediului. Atât prin limitarea exploatărilor de resurse cât și prin limitarea emisiile nocive și poluante”, spune conducerea societății.

Produsele TeraSteel sunt realizate cu materie primă provenită de la importanţi producători de oţel de pe piaţa europeană. Potrivit Asociației Mondiale a Oțelului, fiecare tonă de oțel reciclat reduce, în medie, 1,5 tone de emisii de dioxid de carbon.

În 2019 TeraSteel a devenit liderul pieței de panouri sandwich din România și Serbia și unul dintre cei mai importanți exportatori în spațial Europei Centrale și de Est. Acționar majoritar este Kingspan Holding Netherlands.

Categories: Bursa, Business in top

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*