Traian Ogâgău va fi suspendat din PNL și își va pierde funcția de primar

Traian Ogâgău va fi suspendat din PNL și își va pierde funcția de primar

Primarul orașului Sângeorz-Băi, Traian Ogâgău, a fost condamnat în urmă cu două săptămâni, de Judecătoria Năsăud, la un an de închisoare întrucât s-a folosit de funcție pentru favorizarea unor persoane. Decizia nu este definitivă însă colegii de partid anunță că îl vor suspenda din PNL. Astfel, Ogâgău va pierde și fotoliul de primar.

“Cu ocazia întrunirii primei ședințe a Biroului Politic Județean se vor lua măsurile statutare care nu sunt de interpretare, ci sunt de aplicare. Dacă domnul Ogâgău se va autosuspenda atunci nu va trebui să îl suspende din partid Biroul Politic Județean”, a explicat astăzi la o conferință de presă secretarul de stat în Ministerul de Justiție, Diana Morar.

Sentința dată de instanța de judecată nu este definitivă. Traian Ogâgău a făcut în urmă cu 2 zile demersurile necesare pentru a contesta hotărârea dată de Judecătoria Năsăud.

“Statutul Partidului Național Liberal este foarte riguros și spune că acel membru de partid care este condamnat în primă instanță, chiar dacă are dreptul la apel și beneficiază încă de prezumția de nevinovăție până la soluționarea definitivă a procesului, este suspendat din calitatea de membru PNL. Dacă se va menține actuala soluție a instanței, nu poate candida sub egida PNL. Dumnealui poate candida independent”, a mai precizat Diana Morar.

Categories: Local

About Author