Transilvania Broker raportează profit și creșteri ale volumelor în 2023, într-o piață lovită de falimentul Euroins

Transilvania Broker raportează profit și creșteri ale volumelor în 2023, într-o piață lovită de falimentul Euroins

Compania bistrițeană Transilvania Broker de Asigurare S.A., unul dintre liderii brokerajului în asigurări din România, și-a publicat joi rezultatele financiare preliminare pentru anul 2023. Veniturile realizate au fost de 111 mil. lei, iar profitul net de 7,5 mil. lei.

Firma a încheiat anul 2023 (perioada de raportare) cu o creștere a volumului de prime intermediate cu 18,8% față de perioada de referință, anul 2022. Suita de creșteri a atins vârful în trimestrul al IV-lea, care a înregistrat un nivel cu 30% peste aceeași perioadă a anului 2022.

“Această evoluție are relevanță și semnificație cu atât mai mare, cu cât cei doi ani care fac obiectul analizei comparative sunt atipici și excepționali în sensuri cu totul opuse: dacă anul referință, 2022, marcat de falimentul și redistribuirea polițelor City Insurance, a facilitat performanțe peste nivelurile istorice în industria de asigurări și, mai ales, distribuție în asigurări, anul 2023 s-a remarcat ca deosebit de dificil și provocator pe fondul falimentului Euroins și a măsurilor legislative asociate. Întrucât piața românească de asigurări este în mod considerabil dependentă de asigurările auto obligatorii (RCA), HG 923/2023 de prelungire a perioadei de plafonare a comisioanelor de distribuție a polițelor de asigurări la un nivel cu mult sub comisionul mediu brut din trimestrul I, precum și prelungirea valabilității polițelor emise de Euroins Romania, măsuri impuse de autorități în condițiile falimentului asigurătorului, au afectat profund companiile de intermediere în asigurări. “ – arată Transilvania Broker, într-un raport către BVB.

“În acest context, creșterile de volum de prime intermediate în 2023 față de 2022 reflectă consolidarea poziției Transilvania Broker pe piața distribuției asigurărilor generale și reprezintă un indicator cu atât mai relevant pentru performanța companiei. Mai mult, dinamica în descreștere a veniturilor din activitatea de distribuție (-14,5%) și, respectiv, a profitului (-34,4%) în aceeași perioadă nu indică o decelerare a afacerii, ci menținerea Transilvania Broker pe o pantă ascendentă foarte bună, în condițiile actuale de piață.“ – transmite compania.

Raportul complet poate fi vizualizat pe platformele www.transilvaniabroker.ro sau www.bvb.ro.

Categories: Brands, Bursa, Business in top

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*