Transilvania Broker și-a depășit așteptările în 2020: +9,6% la venituri și +14,8% la profit

Transilvania Broker și-a depășit așteptările în 2020: +9,6% la venituri și +14,8% la profit

Compania bistrițeană Transilvania Broker de Asigurare SA și-a publicat rezultatele preliminare pentru 2020 și acestea arată surprinzător de bine. Practic, efectele crizei sanitare nu s-au văzut deloc în cifrele companiei, care a înregistrat creșteri pe toate planurile: +9,6% la venituri și +14,8% la profitul net.

Veniturile totale din exploatare au ajuns în 2020 la 77,4 mil. lei, față de 70,6 mil. în anul anterior, iar profitul net a urcat la 5,3 mil. lei, față de 4,6 mil. lei. Practic, compania și-a depășit cu 8,4% nivelul prognozat pentru cifra de afaceri și cu 7% pentru profitul net.

“Anul 2020, un an cu provocări multiple endogene și exogene pentru Transilvania Broker de Asigurare S.A., a validat forța, viziunea și sustenabilitatea strategiei de dezvoltare ale Societății, confirmând tendințele de creștere pentru indicatorii de rezultat și de performanță ai companiei. Pentru al patrulea an consecutiv după listarea Companiei la Bursa de Valori București (BVB), profitul net și marja profitului se majorează, ajungând cu 74,6% și, respectiv, 41% mai mari față de nivelul de referință 2016” – se arată în raportul companiei înaintat către BVB.

2020 a fost anul în care Transilvania Broker a făcut un pas accelerat spre digitalizare, investind în mai multe instrumente electronice care vor dezvolta compania: noul site, platforma de locații, plata online cu cardul, platforma de emitere de polițe online, platforma de training etc.

Unele dintre aceste investiții vor fi finalizate în 2021.

Compania este listată la BVB cu simbolul TBK și este controlată de bistrițeanul Gabriel Login (46,3% din acțiuni) și de Dan Niculae (30,7%).

Categories: Brands, Bursa, Business in top

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*