TUB INTEGRAL a devenit un jucător important în Transilvania și Moldova pe distribuția de materiale electrice

TUB INTEGRAL a devenit un jucător important în Transilvania și Moldova pe distribuția de materiale electrice

Tub Integral, distribuitor național de materiale electrice, a atins în 2017 o cifră de afaceri de 7,6 milioane euro, cu 15% mai mare decât în anul precedent. Cum a reușit compania bistrițeană pe o piață extrem de concurențială?

Fondată în 2001 de către antreprenorii Radu Țărmure (50%) și Maria Țărmure (50%), Tub Integral oferă cabluri electrice, accesorii pentru cabluri electrice, aparataje, tuburi de protecție și materiale electroizolante pentru industria energetică și pentru lucrări mari de infrastructură. Astăzi, peste 80% din afacere reprezintă comerțul cu cabluri, restul însemnând sisteme de iluminat pentru construcții civile și industriale, automatizări, tablouri electrice, sisteme de iluminat stradal, sisteme de iluminat decorative etc. Compania este reprezentant regional al liderului mondial în producția de cabluri, dar lucrează foarte bine și cu producătorii locali.

Tub Integral are în portofoliu cele mai mari branduri din domeniu, la nivel european, cum ar fi Legrand, Schneider, Eaton, Gewiss, Philips etc.

O a doua linie de business pentru firmă sunt materialele necesare în mentenanța utilajelor din industria locală. Fabricile din Bistrița-Năsăud au permanent nevoie de întreținerea utilajelor și de furnizori de piese de schimb pentru echipamentele lor electrice. Tub Integral este unul dintre cei mai importanți, cu stocuri pregătite și soluții rapide și flexibile pentru fiecare dintre ei.

Cum a reușit Tub Integral să aibă astfel de rezultate? “Atuul nostru principal este echipa. Suntem un grup unit, de 24 de persoane, tineri, cu poftă de muncă și de rezultate. Fiecare știm exact ceea ce avem de făcut. Lucrăm uneori sub o presiune fantastică, dar stresul devine un catalizator atunci când vedem că apar rezultate pozitive. Sunt proiecte la care muncim poate 6 luni, dar niciodată nu facem rabat de la calitate. Nu avem cele mai ieftine produse și soluții, dar cu siguranță sunt printre cele mai bune. Mare parte dintre clienții noștri au înțeles că investiția în produse și servicii de calitate este mult mai rentabilă pe termen lung”, explică, pentru BistrițaBusiness.ro, Sorin Moldovan, reprezentant al executivului companiei. În opinia acestuia, Tub Integral mai are niște avantaje majore față de competitori (aceștia fiind în principal chiar producătorii de cabluri): Noi putem livra oricând orice tip de cablu, al oricărui producător, nu avem cum să rămânem fără variante și soluții. Suntem flexibili și rapizi, avem o echipă de vânzări foarte eficienta. Fabricile știu foarte bine să producă, noi știm foarte bine să vindem ceea ce produc eisusține Sorin Moldovan.

Pentru 2018, compania și-a bugetat venituri similare cu cele de anul trecut, însă pe termen lung, la câtă nevoie de infrastructură electrică este în România, Tub Integral are un potențial de creștere foarte ridicat, spune Sorin Moldovan.

Categories: Business in top

About Author