Un miliardar britanic, apropiat de Familia Regală, ar putea deveni proprietarul B1 Retail Park din Bistrița

Un miliardar britanic, apropiat de Familia Regală, ar putea deveni proprietarul B1 Retail Park din Bistrița

Grupul imobiliar M Core, al cărui principal acționar britanicul Caspar MacDonald-Hall, cu legături în Familia Regală (spun media din UK), a depus o ofertă pentru achiziția celor 24 de parcuri de retail pe care Mitiska REIM le gestionează în România, printre care și cel din Bistrița.

Tranzacția este evaluată la circa 250 de milioane de euro. Grupul M Core s-a format recent prin combinarea portofoliilor imobiliare gestionate de companiile London & Cambridge Properties (LCP), Evolve Estates, Sheet Anchor și Proudreed, evaluate la peste 5,5 miliarde de euro. Ținta declarată a M Core pentru acest an este să investească un miliard de euro pe piața imobiliară europeană. Principalul acționar al grupului este Caspar MacDonald-Hall (72 de ani) și familia sa, a cărui avere este estimată la 1,71 de miliarde de lire.

Cele 24 de parcuri de retail au o suprafață închiriabilă brută de 132.000 de metri pătrați.

Mitiska REIM, fond de investiții cu acționariat belgian, a mai fost ofertat în trecut de austriecii de la Immofinanz, însă schimbarea de acționariat a grupului austriac a condus la retragerea ofertei.

Categories: Brands, Bursa, Business in top

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*