Undă de șoc la ELECTROPLAST: Roca Industry vrea să cumpere compania bistrițeană!

Undă de șoc la ELECTROPLAST: Roca Industry vrea să cumpere compania bistrițeană!

ROCA Industry (ROC1), primul holding românesc de companii de materiale de construcții, vrea să integreze în portofoliul său compania ELECTROPLAST, unul dintre cei mai mari producători de cabluri și lider al pieței de cabluri electrice pentru infrastructura feroviară – arată un comunicat de presă al holdingului.

Acționarii ROCA Industry vor vota în luna iunie cu privire la tranzacție. Achiziția Electroplast ar însemna preluarea a 99,99% din acțiuni, contra sumei de aproximativ 9 milioane de euro. Roca Industry va cumpăra practic compania de la propriul său acționar, ROCA Investments, fondul de investiții în spatele căruia se află investitori precum frații Pavăl (Dedeman), Dan Șucu (Mobexpert), Theodora Popa (Transavia) etc.

În 2019, ROCA Investments a preluat pachetul majoritar de acțiuni al companiei de la Italian Cable Company S.P.A.. În 2023, după trei tranzacții (majorare de capital și achiziții), ROCA Investments a devenit unic acționar al Electroplast, preluând și părțile familiilor fondatoare ale companiei, Mureșan și Filip (14% fiecare).

Cu o experiență de peste 30 de ani în fabricarea de cabluri electrice din cupru și aluminiu, compania bistrițeană a înregistrat la finalul anului 2022 o cifră de afaceri de 134,0 mil. lei (+47% față de anul 2021) și un profit net de 3,0 mil. lei. Electroplast are în prezent contracte încheiate cu numeroși parteneri cu rezonanță în piață, precum Alstom Transport, Orange Romania Communications, VLG RO, Construcții Feroviare Mureș, Siemens Mobility etc.

“Electroplast este încă una dintre companiile cu perspective de creștere la nivel regional pe care ne dorim să le integrăm în holdingul ROCA Industry, alături de celelalte șapte companii pe care acesta le deține direct sau indirect. Această intenție face parte din planul de a continua construcția strategică a holdingului nostru industrial, de consolidare și dezvoltare accelerată, prin achiziții de noi companii și crearea unei valori adăugate în jurul acestora, prin sinergii și instrumente comune. Ne propunem astfel trecerea la următorul nivel de dezvoltare, prin supunerea aprobării, în cursul lunii iunie, de către acționari a majorării capitalului holdingului cu până la 150 mil. RON și a transferului pe piața principală a Bursei de Valori București,” declară Ionuț Bindea, CEO ROCA Industry.   

ROCA Industry controlează direct si indirect, un număr de 7 companii – performeri în sectoarele specifice de activitate: BICO Industries (primul și cel mai mare producător național de plasă din fibră de sticlă și singurul producător autohton de armături din fibră de sticlă), Sarcom (unul dintre cei mai mari jucători din industria de producție de vopsele și lacuri), Eco Euro Doors (cel mai mare producător român de uși destinate construcțiilor rezidențiale), Dial (producător de produse din fir metalic), precum si producatorii de fibră de sticlă Terra, Europlas și Iranga prin intermediul BICO Industries.

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*