Vinurile ZAIG de la Teaca intră la vânzare și în magazine

Vinurile ZAIG de la Teaca intră la vânzare și în magazine

Casa de vinuri Zaig, de la Teaca, care produce anual în jur de 700 de hectolitri de vin, a intrat de o săptămână cu vânzări în marile magazine și vrea o extindere la nivel național. Într-un an, doi, proprietarii vor să-şi dubleze suprafaţa cultivată cu viţă-de-vie şi să investească în turismul viticol.

„În acest moment ne-am asigurat nişte suprafeţe şi peste un an sau doi vrem să ne extindem, undeva cu 15-20 de hectare, să ajungem la o suprafaţă de 30-35 de hectare. Deja am cumpărat, în mare parte, terenurile care sunt în poziţii ideale pentru cultura de viţă de vie“, a spus, pentru zf.ro, Eckehardt Zaig, fondator al afacerii.

Vinurile companiei au certificare DOC Lechinţa – Teaca și sunt recunoscute pentru o aciditate mai ridicată, mineralitate şi arome mult mai bine conturate faţă de alte zone ale ţării. Printre soiurile de struguri cultivate de Vinifera Eco Zem se numără Chardonnay, Muscat Ottonel, Sauvignon Blanc, Neuburger, Traminer, Fetească Neagră, Pinot Noir sau Feteasca Regală, potrivit datelor de pe site-ul companiei.

În România sunt circa 250 de crame şi 130 de produse viticole atestate cu DOC (denumire de origine controlată), IG (indicaţie geografică) sau varietale, conform Catalogului Produselor şi Activităţilor Certificate.

“În continuare avem în vedere dezvoltarea turismului viticol, dar acum nu există fonduri europene pentru dezvoltarea spaţiilor de cazare. Aşteptăm cu real interes şi în momentul care apar vom depune un proiect. Cea mai bună vânzare este vânzarea din crame, iar dacă se crează un circuit şi atragem turişti, vom avea de câştigat la nivel de vânzări”, a precizat Eckerhardt Zaig.

Articolul complet poate fi citit aici: https://www.zf.ro/companii/zf-agropower-producatorul-vinurilor-zaig-bistrita-planuieste-22019419

Categories: Brands, Business in top

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*