VW, Daimler și BMW acuzate că au testat efectele inhalării gazelor de eșapament și pe oameni, nu doar pe maimuțe

VW, Daimler și BMW acuzate că au testat efectele inhalării gazelor de eșapament și pe oameni, nu doar pe maimuțe

Grupul finanțat de Volkswagen, Daimler și BMW, acuzat că a testat efectele inhalării gazelor de eșapament pe maimuțe, a folosit și oameni în cadrul studiului, potrivit presei germane.

Grupul European de Cercetare a Mediului și Sănătății în Sectorul Transporturilor (EUGT) a pus 25 de persoane să inhaleze emisiile unui automobil cu motor diesel, a scris publicația Stuttgarter Zeitung luni, citată de Bloomberg. Testele au avut loc la o clinică aparținând Universității Aachen, din sudul Germaniei. Informațiile, bazate pe rapoartele anuale ale EUGT, au fost publicate la două zile după ce New York Times a relatat că grupul a expus 10 maimuțe la gaze de eșapament în cadrul studiului, derulat în 2014.

EUGT a fost înființat de Volkswagen, BMW și Daimler și și-a încetat activitatea anul trecut, Volkswagen declarând că studiul nu a fost finalizat. Toți cei trei producători auto s-au distanțat de EUGT și de studiu, iar Volkswagen și Daimler au anunțat că vor investiga acuzațiile. “Suntem îngroziți de mărimea și de implementarea studiilor. Condamnăm experimentele în cei mai fermi termeni”, arată Daimler într-un comunicat. Volkswagen a cerut scuze pentru studiul EUGT și pentru “lipsa de judecată” a persoanelor din cadrul grupului de cercetare, în timp ce BMW a spus că nu a fost implicată în studiu.

Categories: Global

About Author