1.800 de persoane au ieșit buluc din izolare și au năvălit azi pe aeroportul din Cluj

1.800 de persoane au ieșit buluc din izolare și au năvălit azi pe aeroportul din Cluj

Peste 1.800 de muncitori sezonieri au luat azi cu asalt Aeroportul din Cluj, pentru a se îmbarca în curse cu destinația Germania, unde sunt așteptați la muncă în agricultură. Jandarmii și polițiștii au intervenit pentru a-i determina să respecte distanța de siguranță. Deci, foamea bate carantina, sau nu?

”Cursele sunt organizate de un operator privat, care a gestionat prost situația. I-a adus pe oameni grămadă, în condițiile în care zborurile charter sunt programate să plece de la 13 la 21 aproximativ. Intră controlat în aerogară, problema e în exterior. Am trimis jandarmi și forte ale poliției pentru a-i dispersa. Organizarea aparține unui operator privat care va fi anchetat pentru modul în care a gestionat acest lucru. Încercăm să luăm măsurile care se pot lua în acest moment”, a precizat, pentru Ziua de Cluj, prefectul Mircea Abrudean.

Directorul aeroportului, David Ciceo, a precizat că aceste curse pleacă spre 3 destinații din Germania și că în interiorul aerogării se respectă cu strictețe toate măsurile de prevenție stabilite prin lege pentru limitarea răspândirii COVID-19. 

Categories: Local, National

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*