330 mil. lei nerambursabili sunt disponibili doar pentru tinerii antreprenori din Regiunea N-V

330 mil. lei nerambursabili sunt disponibili doar pentru tinerii antreprenori din Regiunea N-V

Peste 330 milioane lei sunt disponibili pentru start-up-uri în Regiunea de Nord-Vest, din care face parte și județul Bistrița-Năsăud. Banii vin din fonduri europene și sunt rulați prin 22 de entități (ONG-uri, companii sau primării) care au câștigat proiecte de susținere a firmelor aflate la început de drum.

După isteria Start-Up Nation din 2017 – program guvernamental declarat un succes dar care în realitate este la această oră un eșec – susținerea tinerilor antreprenori cu fonduri nerambursabile capătă, iată, proporții datorită programelor de dezvoltare ale Uniunii Europene. Doar pentru Regiunea de Nord-Vest (formată din județele Cluj, Bistrița-Năsăud, Sălaj, Maramureș, Satu-Mare) există în acest moment 22 de proiecte aprobate, valoarea lor depășind 330 milioane lei. Entitățile care gestionează aceste proiecte rulează fiecare între 8,4 și 22,4 milioane lei, bani care trebuie să ajungă în mare parte la antreprenori. Aceștia din urmă, dacă se vor înscrie în vreunul din aceste proiecte, trebuie să participe la cursuri de instruire, apoi să-și întocmească planuri de afaceri și, în final, să fie evaluați și selectați spre finanțare.

Lista completă a acestor proiecte, condiții de participare, date de contact, găsiți, la Biroul de PR al Agenției de Dezvoltare Nord-Vest, cu sediul în Cluj-Napoca, sau accesând www.nord-vest.ro .

Categories: Business in top

About Author