WAWA Fresh Cosmetics, prima afacere bistrițeană selectată într-un accelerator de business

WAWA Fresh Cosmetics, prima afacere bistrițeană selectată într-un accelerator de business

Wawa Fresh Cosmetics este prima companie bistrițeană care a fost acceptată într-un accelerator de business. Antreprenorii Andrada și Horațiu Horoba speră ca acest parteneriat cu americanii de la Founder Institute să ducă la creșterea exponențială a afacerii lor.

Fondată în urmă cu trei ani și jumătate, ca o afacere de familie, firma bistrițeană se ocupă de fabricarea de produse cosmetice naturale. Produsele lor au devenit deja cunoscute și apreciate la un anumit nivel în România, dar și în alte câteva țări din lume. Tocmai acest succes, la scară mică, i-a făcut pe cei doi fondatori să-și dorească mai mult și să viseze o afacere la nivel mai mare. Ei au aplicat acum câteva luni pentru a fi acceptați într-un accelerator de business, care tocmai cu asta se ocupă: îi instruiește pe antreprenori, eficient dar într-un timp foarte scurt, cum să-și dezvolte businessul, cum să se extindă, cum să acceseze piețe noi, cum să facă performanță. În urma testelor și screening-urilor celor de la Founder Institute, cei doi antreprenori au fost acceptați.

“Este vorba un accelerator de business american, dar cursurile, care au început în februarie 2020, au loc la București. Networking-ul este super important, colegii vin din domenii diferite, fiecare are o viziune la urmă toți avem parte de idei și informații excepționale”, explică Andrada Horoba.

Am mers săptămânal la cursuri., iar de când a început pandemia și s-a instalat starea de urgență acestea au avut loc în online. Vom încheia la finalul lunii mai și cu cunoștințele acumulate sunt sigură că vom face un mare pas înainte cu Wawa Fresh Cosmetics”, mai spune Andrada.

Printre mentorii cu care lucrează cei acceptați la Founder Institute se află și Antonio Eram – CEO Netopia Payment, Marius Dosinescu – CEO Flori de Lux (cea mai mare florarie online din România) și Andrei Pitiș- vicepreședintele Fitbit (unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa globală de ceasuri inteligente şi gadgeturi portabile).

The Founder Institute este un incubator și accelerator de business, fondat în 2009 în Palo Alto, California, SUA. Cu sediul central în Sillicon Valley, organizația are activitate în 180 de orașe din lume. Din 2018 încoace, peste 3500 de companii care au participat în program au obținut, ulterior, finanțări de peste 800 mil. dolari.

Categories: Business in top

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*