A fost publicat regulamentul pentru piscine și săli de fitness. În ce condiții puteți merge la sală sau la înot

A fost publicat regulamentul pentru piscine și săli de fitness. În ce condiții puteți merge la sală sau la înot

Monitorul Oficial a publicat în această dimineață regulamentul privind condițiile ce trebuie respectate în cazul accesului în baze sportive, pentru competiții, dar și regulile impuse sălilor de fitness și piscinelor.

Noile reguli de funcționare a acestor spații stabilesc condițiile în care se pot desfășura antrenamentele sportivilor de performanță, precum și măsurile ce trebuie impuse sălilor de fitness și aerobic.

În ceea ce privește activitatea desfășurată pe bazele sportive se menționează că accesul trebuie să se facă pe bază de programare, iar folosirea spațiilor care prezintă risc epidemiologic semnificativ, cum e cazul dușurilor, a saunei sau a sălii de masaj, nu este permisă.

„Accesul în vestiare se face cu respectarea distanței de siguranță: doi metri între utilizatori și patru metri pătrați pentru fiecare utilizator. Vestiarele trebuie să fie prevăzute cu produse de curățenie și dezinfecție a mâinilor și dezinfectate înainte și după fiecare utilizare”, se menționează în document.

Ordinul prevede că este interzisă eliminarea salivei în spațiul de antrenament, „dat fiind că particulele de salivă sunt mediul cel mai propice pentru răspândirea SARS CoV-2”.

„Este recomandat ca participanții să ajungă la momente diferite la locul de desfășurare a competiției, pentru a evita aglomerarea de persoane în anumite puncte. În funcție de infrastructura locației, este recomandat să fie folosite căi diferite către punctul de desfășurare a competiției”, scrie în ordinul comun semnat de Ministerul Tineretului și Ministerul Sportului.

În cazul piscinelor și a bazinelor olimpice, se recomandă digitalizarea practicilor administrative, pentru ca cei care intră în aceste locații să nu fie nevoiți să completeze datele personale pe hârtie.

În apă, fiecărui înotător trebuie să îi revină exclusivă de cel puțin 12 metri pătrați. Accesul la tobogan, acolo unde este cazul, se va face cu respectarea distanței de cel puțin doi metri între persoane și evitarea supraaglomerării. Șezlongurile vor fi așezate astfel încât să permită între ele o distanță de doi metri în oricare direcție pentru persoanele care nu sunt din aceeași familie. Gustările și băuturile servite vor fi preambalate individual.

La capitolul săli de fitness și aerobic, fiecare utilizator va fi instruit să își spele mâinile înainte și după antrenament. Se interzice folosirea în comun a dușurilor, saunei și altor zone cu risc mare de transmitere a virusului.

Categories: National

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*