A sosit o ofertă de 3,2 mil. lei pentru hotelul și restaurantul GOMAR LUX

A sosit o ofertă de 3,2 mil. lei pentru hotelul și restaurantul GOMAR LUX

Lichidatorul companiei GOMAR LUX, aflată în faliment, a primit o ofertă de 3,2 milioane lei pentru hotelul și restaurantul situate la ieșire din Bistrița, spre Crainimăt.

Oferta respectivă a fost deja aprobată de Adunarea Creditorilor (unde Banca Transilvania e în prim plan), dar lichidatorul face o ultimă încercare de obține mai mult, de la un alt ofertant, și propune data limită de 30 octombrie a.c. pentru eventuale supraoferte.

Prețul de strigare la ultimele licitații a fost de 4,98 mil. lei, sigura ofertă primită fiind deci cu cca. 35% mai mică.

Construit pe patru niveluri (subsol, parter și două etaje), hotelul are 38 de camere (4 apartamente, 6 camere matrimoniale, 28 camere duble) și un restaurant cu o capacitate de 280 de locuri. Printre facilități se mai numără o sală de conferințe (maximum 100 de locuri), saună, piscină, sală de fitness, teren de tenis. Proprietatea scoasă la vânzare include și terenul în suprafață de 6.192 mp.

Firma care a administrat hotelul, aparținând familiei Gorea, a intrat în insolvență în iunie 2020, la cererea Direcției Regionale a Finanțelor Publice Cluj-Napoca. După aproape trei ani – timp în care s-a ajuns la faliment – în ianuarie 2023 Tribunalul Bistrița-Năsăud a decis închiderea procedurii generale a falimentului și radierea firmei de la Registrul Comerțului.

Categories: Brands, Bursa, Business in top

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*