Adrian Ghingheli – IPROEB : Taxele și impozitele locale sunt prea mari

Adrian Ghingheli – IPROEB : Taxele și impozitele locale sunt prea mari

Adrian Ghingheli, managerul companiei Iproeb, una dintre cele mai mari companii producătoare de cabluri pentru industria energetică, taxele și impozitele locale sunt mult prea mari și că banii achitați la bugetul local nu ajută în niciun fel mediul de afaceri.

“Cuantumul taxelor locale este exagerat. Se achită sume mult prea mari la bugetul local, sume care ulterior au o destinație incertă, în detrimentul sprijinirii mediului de afaceri. Acest lucru a apărut în urmă cu aproximativ 5 ani, atunci când s-a făcut modificarea legislației de reevaluare a clădirilor, care nu mai ține cont de vechimea și starea lor, singurul scop fiind majorarea valorii lor pentru a se plăti taxe mai mari”, explică Adrian Ghingheli.

Managerul Iproeb a mai atras atenția și asupra faptului că tinerii absolvenți care vor să se angajeze sunt slab pregătiți. Ghingheli spune că deși Iproeb s-a implicat în susținerea invățământului profesional și dual, în speranța că va reuși să angajeze absolvenți din “pepiniera” în care compania a investit, puțini sunt cei care au optat să se angajeze la compania producătoare de cabluri. Asta pentru că nu există pârghii legale care să îi determine să rămână în firmă pentru următorii 3-5 ani.

Categories: Business in top

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*