ALLIANZ Țiriac e noul mare acționar de la TERAPLAST, nu DEDEMAN

ALLIANZ Țiriac e noul mare acționar de la TERAPLAST, nu DEDEMAN

TeraPlast Bistriţa (simbol bursier – TRP), producător de materiale de construcţii controlat de antreprenorul Dorel Goia, a anunţat joi seară la Bursă că Allianz-Ţiriac Pensii Private a depăşit pragul de 5% deţinere în societate în urma unui plasament privat care a avut loc pe 26 mai 2020.

Astfel, fondurile Allianz deţin acum un număr de 87 de milioane de acţiuni, care reprezintă 6,5% din capitalul social al companiei, investiţie evaluată la 24,4 mil. lei.

Marţi, 27 mai, un pachet de 7,9% din TeraPlast Bistriţa, deținut de maghiarii de la Marley, a schimbat proprietarii într-o tranzacţie de 29,7 milioane de lei.

Olandezii de la NN Asigurări de viață au achiziţionat 4,62% (17,3 mil. lei), iar germanii de la Allianz Țiriac diferența de 3,28% (12,3 mil. lei).

Zvonul că frații Pavăl de la Dedeman ar fi intrat în acționariatul TeraPlast s-a dovedit nefondat, deși surse din piață spun că au existat negocieri intense la un moment dat pentru achiziția unei părți din compania bistrițeană.

Astăzi, NN Asigurări de viață deține 10,99% din capitalul social al TeraPlast, iar Allianz Țiriac 6,5%. Acționarul principal rămâne Dorel Goia, cu 46,8% din acțiuni.

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*