Banca britanică Barclays investește în compania ce caută cupru și aur în zona Telciu-Zagra

Banca britanică Barclays investește în compania ce caută cupru și aur în zona Telciu-Zagra

Banca britanică Barclays, considerată a cincea bancă din Europa, și-a crescut zilele trecute la 8,04% deținerea în compania Vast Resources care derulează printre altele proiecte miniere și în Bistrița-Năsăud.

Acțiunile deținute acum de Barclays în cadrul companiei miniere valorează cca. 1,1 mil. dolari.

Vast Resources, fondată de Andrew Pralea, fiul fostul consul onorific al României în Australia, deține două mine polimetalice în țara noastră, cea de la Băița Plai (în județul Bihor) și cea de la Mănăila (în județul Suceava). Singura care produce în acest moment – concentrat de cupru – e cea de la Băița Plai.

În județul Bistrița-Năsăud, Vast Resources are două concesiuni, respectiv Piciorul Zimbrului și Măgura Neagră (zona Telciu-Zagra), unde, în urma explorărilor preliminare, a fost identificată prezența unor depozite de cupru și aur. Compania mai are și o participație de 29% în perimetrul Geamăna-Colții Lazărului, situat în apropiere de Baia de Arieș și de Roșia Montană.

Pe lângă operațiunile din România, Vast Resources deține o participație indirectă de 24,5% dintr-un proiect minier în Tadjikistan și poartă discuții privind un acord de exploatare în regim joint-venture la o mină de diamante din Zimbabwe.

Categories: Brands, Bursa, Business in top

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*