An istoric pentru vânzările BETAK Bistrița

An istoric pentru vânzările BETAK Bistrița

BETAK Bistrița, cel mai mare producător din România de electrozi de împământare și alte componente conexe pentru instalaţiile electrice, dar și de parapete de protecție stradală și pentru autostrăzi, a anunțat cifre istorice pentru 2020, în ciuda dificultăților create de pandemie.

Compania a înregistrat venituri de 58,6 mil. lei, adică o creștere de 18% față de anul anterior, profitul net fiind și el în ușoară ascensiune, la 1,5 mil. lei. Numărul mediu de angajați din 2020 a fost și el peste cel din 2019, adică 217 față de 209.

Fondatorul BETAK, Caius Bulea, anunța încă din primăvara trecută o revenire puternică a afacerii în finalul S1 din 2020. “ Nu am oprit producția. Dar am lucrat extrem de greu… Ne-am revenit în lunile mai și iunie. Aproape am recuperat pierderea din aprilie, astfel încât, pe semestrul I aproape de final, avem și un plus de aproximativ 16%, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut”, spunea, pentru ZF.ro, Caius Bulea.

Piața externă este o piață stabilă. Avem contracte anuale. Ne respectăm termenele de livrare, partenerii noștri își respectă termenele de plată. Plusul a venit din piața internă. A fost un an (2020) în care pe piața internă s-a văzut o dinamică deosebită. În aprilie (2020), însă, piața internă a căzut aproape de tot. Am rezistat și nu am închis fabrica, datorită contractelor pe care le-am avut la export. Abia spre finalul lunii aprilie a început piața internă să-și dea drumul. Iar în iunie și-a revenit complet, reluându-se cursul ascendent“, a mai explicat directorul general al Betak.

Prezentă în piață încă din 1995, pornită într-un garaj închiriat, compania BETAK a devenit în 25 de ani lider național pe anumite segmente și produse specializate.

Categories: Brands, Bursa, Business in top

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*