AQUABIS reia startul licitațiilor mari: 10 mil. euro, apă-canal în 4 comune ale județului

AQUABIS reia startul licitațiilor mari: 10 mil. euro, apă-canal în 4 comune ale județului

Compania AQUABIS a scos astăzi la licitație un nou lot de lucrări apă-canal, în cadrul Master-Planului etapa II-a, proiect finanțat în valoare de 239,2 mil. euro. Comunele Braniștea, Ciceu Mihăiești, Petru Rareș și Uriu vor beneficia de aceste lucrări, estimate la 50,5 mil. lei.

Obiectivul licitației, care va avea loc în 29 martie a.c., este extinderea alimentării cu apă în comunele Braniștea, Ciceu Mihăiești, Petru Rareș și extinderea rețelei de canalizare în Petru Rareș și Uriu.

În ansamblu, proiectul include: 9,4 km de conducte noi de aducțiune; două stații noi de pompare apă potabilă pe conducta de aductiune; o gospodărie de apă formată din rezervor de înmagazinare și stație de clorinare; extinderea rețelei de distributie, în lungime de 27.8 km; extinderea rețelei de canalizare, în lungime de 27,7 km; construirea a 10 stații de pompare apă uzată.

Lucrările trebuie realizate în 24 de luni după semnarea contractului cu câștigătorul licitației și predarea ordinului de începere, iar garanția pentru acestea este de 36 luni.

În luna martie 2020 a fost semnat contractul de finanțare pentru proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din Bistrița-Năsăud (Master Planul de apă și canalizare – etapa II), proiect în valoare de 239,2 milioane euro prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM).

Categories: Bursa, Local

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*