UMF Cluj, Camera de Comerț BN și Asociația Inceptus – proiect de 10 mil. lei pentru a forma antreprenori

UMF Cluj, Camera de Comerț BN și Asociația Inceptus – proiect de 10 mil. lei pentru a forma antreprenori

Universitatea de Medicină și Farmacie din Cluj, Camera de Comerț Bistrița-Năsăud și Asociația Inceptus lansează un proiect de aproape 10 milioane de lei, pentru a forma viitori antreprenori. 19 planuri de afaceri au șansa să primească finanțări între 40.000 și 100.000 de euro. 

UMF din Cluj a câștigat un proiect de finanțare europeană în valoare de 9,6 milioane de lei pentru a pregăti până la jumătatea anului 2022, 350 de studenți care își doresc să pornească pe drumul antreprenoriatului. 

Camera de Comerț și Industrie Bistrița-Năsăud și Asociația Inceptus România vor ajuta la implementarea proiectului, la care vor putea participa studenți aflați cel puțin în anul 2 de studiu din mai multe universități din țară. Cu toate acestea, fiind vorba de o universitate de medicină, majoritatea studenților interesați provin din cadrul UMF Cluj. 

Acest proiect are numeroase avantaje pentru tinerii studenți, mai ales că, în piața privată de sănătate există mulți antreprenori de profesie medici. Aceștia, fie au pornit încă din facultate către mediul privat, fie au lăsat sistemul de stat pentru a-și dezvolta propriul business. 

Mulți dintre ei au lansat afaceri în domeniul sănătății, care sunt vizate de marile rețele private pentru achiziție. Un exemplu care merită menționat este medicul Carmen Mureșan, care a fondat clinica Cardiomed din Cluj, un business de 15 milioane de lei. Clinica a fost preluată la finalul lui 2021 de către fondul de investiții Highlander Partners, deținătorul centrelor Ares.

Categories: Bursa, Local

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*