Asocierea Metropolis – Iulius Mall pe imobiliare la Cluj a produs, oficial, datorii de 81 mil. lei

Asocierea Metropolis – Iulius Mall pe imobiliare la Cluj a produs, oficial, datorii de 81 mil. lei

Compania controlată la Cluj de Ionela Rus (Metropolis Bistrița) și Iulian Dascălu (milionarul ieșean ce deține mallurile Iulius) a ajuns în 2019 la datorii de 81 de mil. lei și la al șaselea an – dintr-o istorie de șase – pe pierdere. Cifra de afaceri: 9,6 mil. lei.

RIVIERA OFFICE SRL a fost înființată în 2014, având ca obiect de activitate închirierea și subînchirierea de proprietăți imobiliare. Din 2016, compania a fost preluată, în părți egale, de Iulius Holding SRL și Riviera Rezidence SRL, administrator devenind Claudiu Guttman, directorul de la Iulius Mall.

RIVIERA OFFICE a investit într-o impetuoasă clădire de birouri cu 10 niveluri pe strada Teodor Mihali din Cluj-Napoca, pe diagonală cu Iulius Mall, la doi pași de cealaltă clădire de birouri a lui Iulian Dascălu, United Business Center Tower. Investiția a fost estimată la 15 milioane lei și finalizată în 2019.

Clădirea, cunoscută în Cluj sub numele “Riviera”, cu o suprafață utilă de 8.500 mp, are chiriași de renume, unul dintre cei mai mari fiind furnizorul de servicii de outsourcing Genpact România, care ocupă 4 etaje.

Proprietarul clădirii însă, firma RIVIERA OFFICE, a acumulat datorii de cca. 81 mil. lei, iar de la înființarea ei, firma nu a fost niciodată pe profit. Ciudat, sau nu?

În paralel, Iulius Group vorbește despre Riviera 2, cu o suprafață de 12.500 mp și vorbește despre Riviera 1 ca despre o investiție proprie. Când au ieșit, deci, bistrițenii din schemă? Beneficiarul investiției era, limpede (se vede în foto), Riviera Office SRL, unde bistrițenii au 50%.

Vom reveni.

Categories: Bursa, Business in top

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*