DAN STEEL încearcă o împăcare cu creditorul belaruso-austriac, care i-a cerut insolvența

DAN STEEL încearcă o împăcare cu creditorul belaruso-austriac, care i-a cerut insolvența

Instanța Curții de Apel Cluj a stabilit săptămâna trecută un termen de 2 luni în care compania Dan Steel și creditoarea sa, BELMET HANDELSGESELLSCHAFT MBH, să încerce o împăcare.

BELMET HANDELSGESELLSCHAFT MBH este filiala din Austria a principalului producător de produse din oțel din Belarus, care mai are subsidiare și în Polonia, Italia, Serbia și Dubai. Dan Steel Group Beclean are o datorie de 900.000 euro către Belmet, drept pentru care i s-a cerut insolvența. În iunie, Tribunalul Bistrița-Năsăud a respins cererea companiei Belmet, însă aceasta a făcut apel. La termenul din 28 noiembrie, de la Curtea de Apel Cluj, cele două părți au anunțat că vor un termen pentru a soluționa litigiul pe cale amiabilă, ceea ce li s-a acordat la finalul ședinței.

Dan Steel Group, firmă producătoare de sârmă, plase de sârmă și cuie, este deținută (83,7%), prin SC Dan Steel Group Negrești Oaș SA Satu Mare, de omul de afaceri sătmărean Dan Vasile. Firma trece prin turbulențe de câțiva ani, ajungând în 2018 la jumătate din veniturile realizate în 2011. Tot 2018, în premieră, compania a trecut pe minus, înregistrând o pierdere de peste 17 mil. lei.

Categories: Business in top

About Author