AUCHAN vrea să descalece la Bistrița. Unde? Lângă Dedeman!

AUCHAN vrea să descalece la Bistrița. Unde? Lângă Dedeman!

 

Retailerul francez AUCHAN a început demersurile pentru a deschide un hyper-market la Bistrița, în imobilul deținut de antreprenorul Marius Negrea, lângă Dedeman.

Sursele BistritaBusiness.ro  spun că fosta Turnătorie a ARIO, cumpărată de Marius Negrea în 2018, va deveni în 2020 un complex comercial și sportiv întins pe o suprafață de 16.000 mp. Antreprenorul bistrițean a curățat până acum structura vechii fabrici și urmează etapa de construcție și amenajări. Sursele noastre susțin că o firmă mare de leasing imobiliar e în negocieri să închirieze tot imobilul de la Marius Negrea (prețul în zonă e de cca. 5 euro/mp) și apoi să atragă clienți din  zona comercială – pe parter – și din zona de sport/wellness pe etaj. Pentru parter, discuțiile sunt deja avansate cu retailerul Auchan. Informația a fost confirmată parțial de Mihai Ruști, purtătorul de cuvânt al Primăriei Bistrița: “Cei de la Auchan și-au exprimat intenția de a deschide un hypermarket la Bistrița. Deocamdată sunt la stadiul de depunere a documentelor necesare pentru a putea începe lucrările necesare deschiderii magazinului”.

Marius Negrea, unul dintre cei mai mari dezvoltatori imobiliari la nivel local, gândise inițial să opereze el complexul sportiv (care va include Spa, bazin de înot, terenuri de tenis, un mini teren de fotbal, o sală de fitness. Proiectul ar fi trebuit construit cu fonduri europene. Optica s-a schimbat odată cu sosirea la negocieri a firmei de leasing imobiliar, care e dispusă să preia tot imobilul și să subînchierieze.

Auchan Retail  este o companie cu prezență internațională și cu o tradiție de 55 de ani, are peste 350.000 de angajați – fiind pe locul 35 în topul angajatorilor la nivel internațional.

Primul magazin Auchan a fost deschis în România în anul 2006, în cartierul Titan din București. În primii trei ani compania a făcut în România investiții de peste 400 de milioane de euro.

Auchan comercializează produse fără taxă la raft și fără aranjare preferențială după marcă, produsele fiind așezate după sortiment.

Categories: Business in top

About Author