Băile Figa, nivelul următor de dezvoltare! Ce pregătește Primăria?

Băile Figa, nivelul următor de dezvoltare! Ce pregătește Primăria?

Proiectul Grădina Urbană Transilvania din Figa este în derulare, realizat în primă fază din fonduri europene, însă va atrage numeroase oportunități și investiții pe mai multe paliere. Primăria vrea să aducă investiții din mediul privat!

Proiectul este gândit în concordanță cu regiunea de Nord-Vest a României, care va completa cu succes oferta turistică a Transilvaniei, fiind desfășurat pe o suprafață de 10 hectare și 5 zone principale, care vor fi concesionate investitorilor privați: 

Zona 1 – Figa Shopping Village – va cuprinde 55 de magazine

Zona 2 – Vor fi construite 2-3 hoteluri 

Zona 3 – Glamping cu 55 de „corturi glam” – zonă specială de cazare în stil camping cu facilități tip resort

Zona 4 – Bungalouri pe lacul Figa – vor fi construite 55 de căsuțe „plutitoare” desfășurate pe zona lacului

Zona 5 – Shopping Center – va cuprinde un mall comercial cu magazine și facilități de catering, cu capacitate mai mare pentru a găzdui mai multe persoane în același timp, cu o zonă deschisă pentru magazine, hipermarketuri, servicii, afaceri și spații de birouri. 

Reamintim că, primarul Becleanului, Nicolae Moldovan, spunea în 2020 că: 

„Acest proiect este unul sectorizat, însă în totalitatea lui va ajunge undeva la circa 30 de milioane de euro. Noi începem acum să promovăm prima parte din proiect, care se ridică la 10 milioane de euro, bani pe care îi vom primi de la Uniunea Europeană din fonduri dedicate turismului. Tocmai din acest punct de vedere am înaintat deja documentația pentru declararea Băilor Figa ca stațiune, pentru eligibilitate, iar acest proiect este în concordanță cu strategia de dezvoltare turistică a ADR-ului. Astfel de grădini urbane există în strategia ADR la Oradea, acolo unde se află deja într-o anumită fază a lucrărilor, la Câmpia Turzii și la noi, la Beclean” .

Implementarea proiectului se va face etapizat, iar termenul limită pentru finalizarea acestuia este 2027. 

Categories: Bursa, Local

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*