Băimărenii de la INDECO SOFT au luat licitația pentru digitalizarea Primăriei Bistrița. La ce preț?

Băimărenii de la INDECO SOFT au luat licitația pentru digitalizarea Primăriei Bistrița. La ce preț?

 

Compania INDECO SOFT din Baia Mare a câștigat licitația Primăriei Bistrița pentru digitalizarea serviciilor instituției, urmând să livreze echipamente hard și 11 aplicații informatice, care să ușureze interacțiunea cetățeanului cu administrația locală.

Licitația a fost lansată de vechea administrație, condusă de Ovidiu Crețu, la începutul lunii octombrie, iar firma din Baia Mare a venit cu cea mai bună ofertă, în valoare de 1,11 mil. lei, plus TVA.

Noua conducere a Primăriei, în frunte cu Ioan Turc, a promis digitalizarea urgentă a instituției, inclusiv o aplicație de consultare a cetățenilor cu privire la proiectele importante de investiții și la bugetul municipiului. Bistrițenii vor putea să decidă ei, în urma unor sondaje, dacă anumite proiecte sunt oportune orașului și unde va fi direcționată o parte din bugetul municipiului.

Deși lansat de fostul primar, proiectul câștigat de INDECO SOFT pare să vină în sprijinul noii administrații. Băimărenii vor livra, concret, echipamente hard și aplicații software: un sistem de operare pentru server; un nou portal web al Primăriei; o aplicație de plăți online (de pe telefon) pentru impozite și taxe; o aplicație pentru eliberarea online de certificate de atestare fiscală; o aplicație pentru depunerea și consultarea online a declarațiilor pentru impozite și taxe locale; o aplicaţie de consultare online a ”dosarului personal” cu documentele emise de autoritatea fiscală locală; o aplicaţie pentru depunerea online a petiţiilor; o aplicaţie care permite consultarea/vizualizarea online a istoricului interacţiunii cetăţeanului cu autoritatea locală; o aplicaţie de tip GIS pentru semnalarea online, de către cetăţeni a defecţiunilor şi altor avarii apărute la diversele dotări publice existente; o aplicaţie informatică de tip GIS pentru informare online cu privire la diferite aspecte ale vieţii publice; o aplicaţie informatică pentru introducerea conceptului de ”bugetare participativă.

INDECO SOFT își mai asumă serviciile de montare, configurare, testare, punere în funcțiune și mentenanță (pentru 24 luni).

Compania băimăreană este deținută de familia Barbul și a rulat 12 mil. lei în 2019, cu 133 de angajați. Municipiul Bistrița a mai lucrat în trecut cu INDECO, alături de alte primării sau consilii județene din țară, precum Arad, Deva, Baia Mare, Târgu Mureș, Zalău, Botoșani, Cluj.

Categories: Bursa, Local

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*