Banca Transilvania reduce până la 100% ratele de credit la firme pentru următoarele 6 luni

Banca Transilvania reduce până la 100% ratele de credit la firme pentru următoarele 6 luni

Banca Transilvania vine în sprijinul companiilor afectate de criza declanșată de pandemia coronavirusului. Cea mai mare bancă din România anunță că va implementa un set de măsuri care vin în spijinul firmelor dar și al persoanelor fizice care au împrumuturi.

“Banca Transilvania se va plia pe planurile de susţinere ale altor bănci în cazul clienţilor comuni, acolo unde BT nu este banca principală, deoarece în acest mod poate fi susţinut un număr mai mare de firme româneşti”, explică Omer Tetik, CEO al BT.

Măsurile au intrat în vigoare încă de ieri, iar în cazul companiilor se poate merge la o amânare de până la 6 luni la plata creditelor acolo unde există justificare și abia după ce se face o analiză a impactului imediat și pe termen lung.

În ceea ce îi privește pe clienții persoane fizice, Banca Transilvania a anunțat că acordă o amânare de până la 3 luni la plata ratelor. Beneficiază de aceste măsuri clienţii care au dificultăţi temporare la plata ratelor – fie de natură medicală, carantină, izolare, fie din cauza situaţiei economico-financiare conjuncturale.

Banca Transilvania a anunţat încă de săptămâna trecută că va întreprinde o serie de măsuri prin care îşi susţine clienţii. Pentru cei peste 500.000 de posesori de carduri de credit s-a prelungit perioada de graţie până în 25 mai. Clienţii nu au nicio obligaţie de plată în martie şi aprilie a.c., prima fiind în luna mai. BT a început, de asemenea, preluarea solicitărilor de amânare la plata ratelor pentru clienţii credite imobiliare care au dificultăţi financiare cauzate de actualul context.

Categories: National

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*