OMV PETROM contribuie cu 4,6 mil. euro la împădurirea României

OMV PETROM contribuie cu 4,6 mil. euro la împădurirea României

Compania OMV PETROM contribuie cu 4,6 mil. euro cea mai mare iniţiativă finanţată din fonduri private de plantare din România .

Acţiunea se desfăşoară în parteneriat cu Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor şi şase ONG-uri de mediu. În cadrul acesteia, în următorii 3 ani vor fi plantați 1,5 milioane de puieţi.

Ministerul Mediului va oferi specialişti în silvicultură şi expertiză locală pe tot parcursul campaniei de plantare.

“Dezbaterile cu privire la schimbările climatice sunt intense iar noi, din perspectiva unei companii de energie, ne dorim să fim parte din soluţie. Pe lângă faptul că acţionăm în acest sens în cadrul operaţiunilor noastre, avem o istorie lungă în sprijinirea cauzelor relevante pentru România, de la sănătate la educaţie şi mediu. Până în prezent am plantat mai mult de 700.000 de copaci în ultimii 10 ani şi credem cu tărie că genul acesta de proiecte pot face diferenţa pentru o viaţă mai bună”, a afirmat Christina Verchere, CEO al OMV Petrom.

Campania de plantare îşi propune să vină în ajutorul comunităţilor afectate din cauza alunecărilor de teren, plantarea fiind o soluţie reală pentru a preveni acumulările de apă, inundaţiile şi deşertificarea solului.

România plantează pentru mâine” se va derula în următorii 3 ani, cu acţiuni în fiecare primăvară şi toamnă. Anul acesta plantările au început în data de 7 martie. Pentru întregul an, plantările se vor desfăşura în 24 de locaţii din 16 judeţe, pe o suprafaţă totală de peste 100 ha, precizează reprezentanții OMV Petrom.

Bistrița-Năsăud se nunără printre județele unde vor avea loc împăduriri în cadrul acestei campanii.

OMV Petrom a plantat peste 700.000 de copaci începând din 2008, pe o suprafaţă de 140 de hectare și a devenit astfel unul dintre cei mai mari promotori din mediul privat ai acţiunilor de plantare. De-a lungul timpului campaniile de împădurire au beneficiat de sprijinul angajaţilor şi a peste 3000 de voluntari.

Categories: National

About Author