Beclean, primul oraș din județ care impune purtarea măștilor de protecție în locurile publice

Beclean, primul oraș din județ care impune purtarea măștilor de protecție în locurile publice

Nicolae Moldovan, primarul orașului Beclean anunță că în urma unei ședințe Comitetului Local pentru Situații de Urgență Beclean s-a decis ca purtarea materialelor de protecție a nasului și a gurii să devină obligatorie în spațiile publice din orașul Beclean pe timpul stării de urgență, în contextul prevenirii îmbolnăvirii de COVID-19.

“Sunt permise orice tip de măști de protecție, medicale sau artizanale, de unică folosință sau reutilizabile, orice materiale care să acopere nasul şi gura în spațiul public (inclusiv eșarfe). Măsura va fi aplicată de către toate persoanele întrucât este o metodă prin care se poate reduce riscul epidemiologic de transmitere a virusului SARS-CoV-2 în rândul comunității”, explică primarul Nicolae Moldovan.

Măsura intră în vigoare începând cu 10 aprilie, astfel încât locuitorii din Beclean sau cei care au de ajuns acolo să se poată pregăti cu măști de protecție.

“Rog toți cetățenii să înțeleagă că folosirea măștii trebuie combinată cu igiena adecvată a mâinilor și cu alte măsuri de prevenire și control a transmiterii noului coronavirus de la om la om. Doar protejându-ne pe noi cu responsabilitate îi putem proteja și pe ceilalți din jurul nostru”, mai spune Nicolae Moldovan.

Categories: Local

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*