Bill Gates, Mastercard și Wellcome finanțează cu 125 mil. dolari găsirea unui leac pentru coronavirus

Bill Gates, Mastercard și Wellcome finanțează cu 125 mil. dolari găsirea unui leac pentru coronavirus

Fundaţia Bill & Melinda Gates, Mastercard și Wellcome vor finanţa cu 125 milioane de dolari platforma COVID-19 Therapeutics Accelerator care se ocupă de găsirea unui tratament pentru coronavirus.

„Virusurile precum COVID-19 se răspândesc rapid, dar dezvoltarea vaccinurilor şi a tratamentelor care să le oprească avansează lent. Dacă ne dorim să protejăm lumea de ameninţări precum COVID-19, mai ales în cazul celor mai vulnerabili, atunci este necesar să identificăm mijloace prin care să accelerăm procesul de cercetare şi dezvoltare. Acest lucru impune ca guvernele, companiile private şi organizaţiile filantropice să acţioneze rapid pentru finanţarea zonei R&D”, a declarat Mark Suzman, CEO al Fundaţiei Bill & Melinda Gates.

COVID-19 Therapeutics Accelerator va colabora cu Organizaţia Mondială a Sănătăţii, cu organizaţii din sfera guvernamentală şi din sectorul privat, precum şi cu instituţii legislative şi de reglementare globală, pentru a găsi un leac împotriva virusului care a declanșat panică la nivel global.

Categories: Global

About Author