Cum își cheltuiește averea miliardarul Jeff Bezos, proprietarul Amazon

Cum își cheltuiește averea miliardarul Jeff Bezos, proprietarul Amazon

Jeff Bezos are o avere estimată la 132 mld. de dolari, iar principala sursă de venit este compania Amazon pe care a fondat-o în 1994. Bezos este principalul acționar al companiei care în ultimii ani s-a transformat într-un brand ce aduce foarte mulți bani.

Jeff Bezos este cel mai bogat om din lume și este unul dintre cei mai mari proprietari de terenuri din SUA. Fondatorul Amazon deţine o proprietate de 17.000 mp în Medina, Washington care este evaluată la 25 milioane de dolari. Locuința lui Bezos este învecineată cu o proprietate de a lui Bill Gates, al doilea cel mai bogat om de pe planetă.

Proprietarul Amazon deţine  și o locuinţă de 23 de milioane de dolari în Washington DC care se învecinează cu proprietăţile cuplului Obama şi ale Ivankăi Trump. În plus, acesta mai are în proprietate o imensă vilă de 25 de milioane de dolari în Beverly Hills şi trei apartamente în New York, evaluate la 75 de milioane de dolari. Jeff Bezos deține un avion Gulfstream în valoare de 65 mil. dolari.

Bezos nu este un filantrop și nu se numără printre miliardarii care fac acte de caritate însă a investit de-a lungul anilor în multe proiecte publice. Spre exemplu, în anul 2013 a fost finnațatorul unei expediții realizată pentru recuperarea motoarelor de rachetă pierdute în timpul misiunii Apollo 12 în oceanul Atlantic.

Un alt poroiect pentru care Bezos a oferit sprijin financiar a fost construirea unui ceas care poate funcționa 10.000 de ani fără oprire. Finanțarea făcută de fondatorul Amazon pentru acest proiect a fost de 42 mil. dolari.

Prin firma de capital de risc Bezos Expeditions, miliardarul a făcut investiții în Google, Washington Post, Uber și Airbnb.

 

Categories: Global

About Author