Bistrița-Năsăud nu e deocamdată în lista județelor ce primesc bani pentru gaze

Bistrița-Năsăud nu e deocamdată în lista județelor ce primesc bani pentru gaze

Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Infrastructură Mare (AM POIM) din cadrul Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene anunță finalizarea evaluării cererilor de finanțare depuse în a doua sesiune a apelului „Dezvoltarea rețelelor inteligente de distribuție a gazelor naturale”. Județul Bistrița Năsăud nu se regăsește pe lista localităților finanțate.

În urma evaluărilor au fost selectate pentru finanțare, în limita alocării disponibile, primele 15 proiecte cu cel mai mare punctaj, provenind din 10 județe. Proiectele câștigătoare au obținut între 70,75 și 72,25 puncte.

În această sesiune de depunere a proiectelor județul Bistrița Năsăud nu se regăsește cu nicio cerere depusă.

Aceste proiecte vor asigura dezvoltarea de rețele inteligente de distribuție a gazelor naturale în 45 localități. Valoarea cumulată a investițiilor este de 180 milioane euro.

Programului Național de Investiții “Anghel Saligny” prevede obiective de investiții pentru rețele de distribuție de gaze naturale, unde vor putea fi depuse proiectele care au rămas în afara limitei valorice ale apelului lansat în POIM.

Potrivit datelor în cadrul celor două sesiuni ale apelului POIM au fost depuse 243 proiecte în valoare totală de 2,56 miliarde euro, sumă de 10 ori mai mare decât alocarea maximă a apelului (235 milioane euro).

Categories: Bursa, Local

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*