Bistrițeanul Claudiu Șugar, cu afaceri imobiliare și în energie, exportă 10% din vinurile La Salina, la care e coproprietar

Bistrițeanul Claudiu Șugar, cu afaceri imobiliare și în energie, exportă 10% din vinurile La Salina, la care e coproprietar

2018 a fost primul an în care Crama La Salina din Turda, județul Cluj, a făcut primele livrări de vinuri ISSA la export, în Anglia și Polonia. Proprietarii, clujeanul Simion Mureșan (Electrogrup) și bistrițeanul Claudiu Șugar (investitor în imobiliare și energie, feciorul preotului Liviu Șugar), plănuiesc extinderea pe piețele din SUA, Canada și Asia.

„Anul acesta am reuşit să facem livrări şi la export doar cu vinurile premium Issa, mergând spre o cotă de până la 10%. Principalele pieţe externe sunt Anglia şi Polonia, însă încercăm să pătrundem şi în SUA, Canada şi Asia. În Anglia am fost surprinşi să vedem că solicitările au venit pe Pinot Noir, Riesling şi Chardonnay Barique, probabil cele mai lucrate şi complexe vinuri din portofoliu nostru“, a declarat, pentru ZF Transilvania, Claudiu Sugar, unul dintre fondatorii proiectului Crama La Salina.

Povestea „La Salina” s-a născut în urmă cu șapte ani, pornind de la pasiunea celor doi antreprenori, mari iubitori de vinuri nobile. Cu o investiție care în final s-a apropiat de 6 milioane euro, cei doi au refăcut arealul viticol de pe dealurile Durgău, dezvoltând ulterior un amplu proiect, care include un restaurant și o pensiune, amplasate chiar în vie. Plantația, crama și micul resort turistic sunt amplasate în imediata apropiere a Salinei Turda, într-o zonă cu tradiție seculară în viticultură, încă din vremea Imperiului Roman, care își avea aici unul dintre cele mai dezvoltate centre ale administrației din Dacia.

2019 va fi anul în care se va ajunge la capacitatea maximă de producție, cînd vor fi îmbuteliate 300.000 de sticle cu vin, de pe toată suprafața de 42 de hectare, susțin cei doi antreprenori.

Categories: Business in top

About Author