DATACOR Bistrița crește cu 67% și vrea să ajungă la 35 mil. euro, în 2026

DATACOR Bistrița crește cu 67% și vrea să ajungă  la 35 mil. euro, în 2026

Compania DATACOR a reușit în 2023 cel mai bun an din istoria sa, cu venituri de peste 17 milioane euro, în creștere cu cca. 67% față de exercițiul financiar precedent. Bogdan Bilegan, CEO al Datacor, anunță însă o nouă țintă, foarte provocatoare: 35 milioane euro până la final de 2026!

A fost cel mai bun an financiar din istoria Datacor, am depășit ceea ce prevăzusem, adică 15 mil. euro. În același timp, rata profitului a fost de cca. 15%, în parametrii pe care i-am gândit inițial. Acestea sunt rezultate preliminare, auditul le va confirma și probabil luna viitoare vom avea și rezultatele oficiale. Ambiția noastră este însă să depășim borna de 35 de milioane euro, adică să dublăm ce avem acum, până la final de 2026. Asta ar presupune ca în 2024 să ajungem la 25 de mil. euro!” – a spus Bogdan Bilegan, CEO al Datacor.

Din analiza acestuia, creșterea se va baza în continuare pe Divizia Green Energy, care a adus și în 2023 cca. 60% din venituri.

“Vrem să fim un jucător complet pe piața de energie regenerabilă, unde oferim tot pachetul: proiectare, instalare, mentenanță. În 2023 am instalat peste 15MW pentru clienții noștri, iar în 2024 cred că vom dubla această cifră. În același timp, pe lângă clienții de tip companie sau instituție, am pus bazele unei echipe care să lucreze cu clienții din piața rezidențială, iar feedback-ul primit este foarte bun. Am mărit echipa cu 30 de oameni, am ajuns la 150 de angajați. Accentul pe regenerabile nu înseamnă însă că neglijăm celelalte linii de business, dimpotrivă, sperăm și acolo la creșteri de 15-20% pe an, mai ales la fabricarea de panouri electrice” – a spus Bilegan.

În 2023, compania a derulat un proiect cu fonduri europene prin care a achiziționat utlaje și echipamente necesare la instalarea sistemelor fotovoltaice. Totodată, a finalizat documentația pentru proiectul unei noi hale – cea de-a treia – în Parcul Industrial Bistrița Sud. Investiția, estimată la cca. 2 mil. euro, va începe probabil în vara acestui an.

Tot în 2023, Datacor a finalizat și un parc solar propriu, cu o putere instalată de 3,3 MW la Domnești, pentru care urmează să obțină autorizația de producător în câteva săptămâni. Un alt parc fotovoltaic, în Sălaj, de 5 MW, a fost inițiat și adus de Datacor la faza Ready-to-build și apoi vândut unui investitor din Turcia. La fel se va întâmpla cu un sistem de 50 MW, pe care Datacor îl va aduce în 2024 la faza Ready-to-build și apoi va încerca din nou exit-ul.

Categories: Brands, Bursa, Business in top

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*