Bistrițenii urcă 5 firme în TOP20 producători de cabluri din România

Bistrițenii urcă 5 firme în TOP20 producători de cabluri din România

Cinci firme bistrițene se află în TOP 20 producători de cabluri din România, după veniturile din 2019 – arată datele de la Ministerul Finanțelor, agregate de BistrițaBusiness.ro.

Unul dintre domeniile în care județul Bistrița-Năsăud se află în vârful economiei românești este producția de cabluri pentru industria energetică. Din primele 20 de companii ca mărime, după rulajul din anul trecut, 5 sunt bistrițene.

Cea mai mare dintre acestea s-a dovedit RCB Electro 97 SA, controlată de familiile Onița și Kontra, care se situază pe locul 5, cu venituri de 155,5 mil. lei.

A doua companie bistrițeană, IPROEB SA, cu cea mai mare experiență în producția de cabluri, având ca acționar principal Electromontaj SA București, ocupă locul 8 în top, cu 104,8 mil. lei.

Pe locul 9 vine din urmă ELECTROPLAST SA, controlată majoritar de fondul de investiții PLATFORMA ROCA SA (60%), cu venituri de 77,4 mil. lei în 2019.

Locul 14 este ocupat de ENERGOPLAST SA, controlată de antreprenorul Mircea Iugan, care a realizat vânzări de 31,1 mil. lei în anul anterior.

În fine, pe locul 17 vine CABTEC Prod, companie deținută de familia Gliga, cu 15,7 mil. lei în 2019.

De menționat că primele 3 locuri în Top 20 le ocupă COFICAB EASTERN EUROPE SRL (Arad, C.A.: 1,4 mld. lei); PRYSMIAN CABLURI SI SISTEME SA (Olt, C.A. 1,2 mld. lei); ICME ECAB SA (București, 739 mil. lei).

Și mai important, cele 3 companii bistrițene din TOP 10 sunt singurele din clasament care au capital 100% românesc.

Categories: Bursa, Business in top

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*