Bistrițenii de la EuroMilling RS au obținut +70% la venituri în 2023. Anul curent arată și mai bine!

Bistrițenii de la EuroMilling RS au obținut +70% la  venituri în 2023. Anul curent arată și mai bine!

EuroMilling RS, compania bistrițeană care a brevetat la OSIM un produs vital pentru distribuitorii de gaze naturale și firmele de instalații din România, a reușit majorarea cifrei de afaceri cu aproape 70% în 2023, depășind 10,2 milioane lei. Profitul net a urcat și el cu peste 1100%, apropiindu-se de 1 mil. lei.

Rezultatele financiare pentru 2023, raportate la Ministerul Finanțelor, confirmă trendul ascendent al companiei EUROMILLING RS, posibil datorită contractelor semnate în anii trecuți cu clienți mari din industria gazelor și cu firme de instalații care introduc rețele de gaze, apă și canalizare în multe comune din România. Reprezentanții EUROMILLING RS estimează o nouă creștere a veniturilor în 2024, cifra de afaceri după semestrul I (S1) fiind de 6,11 mil. lei, în condițiile în care firma a produs peste 60.000 de capete de branșament.

2024 arată promițător

“Am avut un an 2023 foarte bun și sperăm ca acesta să fie doar startul. Până acum, 2024 arată și mai promițător decât anul anterior, sunt în derulare multe investiții în rețele de gaz, apă, canalizare – unde există imperativ nevoie de produsele noastre. Activitatea noastră de bază este producerea capetelor de branșament, a pieselor de trecere PE/OL (polietilena /oțel) și a teurilor de branșament OL/OL si OL/PE, toate pentru industria gazelor și a instalațiilor. Toate componentele care se folosesc la asamblare sunt produse de către societatea noastră în regie proprie. Fabrica din Bistrița are 3 secții de producție. Prima – Secția prelucrări CNC – are în dotare 5 strunguri cu comandă numerică și două freze cu comandă numerică. Toate aceste utilaje lucrează cu o precizie foarte înaltă, astfel că toate produsele noastre îndeplinesc cu ușurință standardele ISO 9001, ISO 14001, ISO 27001 și ISO 45001. A doua este Secția de sudură, unde, la fel, avem echipamente de ultimă generație pentru sudură MIG-MAG și WIG, în funcție de necesitatea produsului. De asemenea, personalul calificat urmează în mod constant cursuri de perfecționare. În al treilea rând, avem Secția Asamblare, unde personalul nostru, cu ajutorul dispozitivelor personalizate și al utilajelor de mare putere, realizează asamblarea produsului finit.” – spune ing. Rareș Simionca, directorul general al EUROMILLING RS.

Compania funcționează acum în Unirea, lângă Bistrița, dar își va muta producția în localitatea Jelna, unde va construi curând o hală cu o suprafață de 1800 mp. Aici, va folosi în mare parte energie verde, produsă din surse regenerabile. De altfel, unul dintre țelurile EUROMILLING RS este de a deveni o companie certificată Carbon Neutral®. “În fabrica nouă, toată climatizarea va fi cu energie din surse regenerabile. Deocamdată, o parte din energia electrică folosită în tot procesul de producție este energie verde produsă din surse regenerabile, în trei centrale fotovoltaice cu puterea cumulată de 84.1 kW. Acestea sunt construite din fonduri proprii, în imediata vecinătate a actualului nostru sediu. Urmărim să mai creștem capacitatea de producție a energiei electrice din surse regenerabile.” – a adăugat Rareș Simionca.

Portofoliu de clienți cu greutate

Firma bistrițeană se află constant în discuții cu companii din domeniul gazelor și instalațiilor, care au nevoie în special de piesa omologată a EUROMILLING, capătul de branșament. În condițiile în care aceasta are statut de unicitate în România, este deci foarte căutată și apreciată. Practic, nu există competitori. În același timp, reprezentanții companiei studiază și piețele vecine, cum ar fi Moldova sau Ucraina, unde vor exista lucrări mari în domeniul branșamentelor de gaze naturale și care au sisteme de rețele asemănătoare din punct de vedere tehnic cu ale României.

“Suntem foarte mândri de faptul că în 2023 am reușit sa trecem cu bine de toate auditurile companiei Delgaz Grid, companie ce operează o rețea de gaze naturale în lungime de peste 20000 km, acoperă toate județele din partea de nord a României și deservește peste 3 milioane de clienți casnici și non-casnici. Ulterior, în octombrie 2023, am semnat un al doilea acord cu Delgaz Grid (parte a grupului german E.On). Noul contract, în valoare de 1,6 milioane lei, vine în continuarea acordului încheiat în 2022, care a fost pus în practică. În primăvara anului trecut, am semnat un contract pentru 3 ani și cu ENGIE România, în valoare estimată de 1,59 milioane euro. Ca valoare, ENGIE a devenit astfel cel mai important client din portofoliul nostru.

Practic, astăzi producem și furnizăm capete de branșament pentru cei mai mari operatori de distribuție a gazelor naturale din România. Desigur, lucrăm bine și cu foarte multe companii mai mici, din domeniul instalațiilor, care ne caută pentru produsele noastre inovatoare. Dintre colaborările noastre pe termen mediu-lung putem aminti firmele Wintercom, Dianova Instal, Teraplast, Meda-Plast, BlackSea Suppliers, Îndeminarea, AMP Grup, Vexano – parteneriate care există și decurg cu bine de mai bine de 6-7 ani.” – explică directorul general al EUROMILLING RS.

Atuurile companiei

Un atu foarte important al EUROMILLING, pe lângă brevetul de la OSIM pentru acea piesă unică, este faptul că are tot timpul produsele în stoc, astfel că livrările se fac foarte rapid. Din anul 2020, firma dispune de o flotă auto compusă din mai multe mașini de gabarit diferit, între 3 și 18 tone, care distribuie în toată România articolele produse la Bistrița. Fiind o companie cu certificări ISO 9001, ISO 14001, ISO 27001 și ISO 45001, este foarte ușor pentru EUROMILLING să ofere o garanție tehnică la toate produsele pentru o perioadă de 3 ani, aceasta fiind din start mai mare decât e obligația legală, dar și să poată garanta un termen de folosință de 50 ani.

“Un alt mare avantaj îl reprezintă echipele noastre de ingineri de producție înalt-calificați, ingineri-sudori și operatori mașini cu comandă numerică pe care i-am specializat la locul de muncă. Lucrăm doar cu tehnică de ultimă generație, utilaje performante Haas American Automation – companie de la care primim în mod constant pregătire tehnică – , ESAB pentru utilajele de sudură, împreună cu consumabilele Voelstalpine Bohler Welding Austria, tehnica debitări o avem de la  Optimum Germany, Knut sau consumabilele CNC de la CERATIZIT, SECO. Materia primă este asigurată în proporție de 60% de către VAN LEEUWEN ROMÂNIA, care la rândul său colaborează numai cu producători de produse metalurgice certificate UE, iar 30% este asigurată de către TERAPLAST, fiind furnizor de țeavă de polietilenă.” – mai spune Rareș Simionca.

Categories: Brands, Bursa, Business in top

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*