Bistrițenii de la ROUTIER fac afaceri de 12 milioane euro la Cluj

Bistrițenii de la ROUTIER fac afaceri de 12 milioane euro la Cluj

O familie originară din Bistrița-Năsăud are unul dintre cele mai mari businessuri pe logistică din Transilvania. Compania ROUTIER European Transport a fost fondată de Gheorghe Retegan în 2002, între timp intrând în acționariat și alți membri ai familiei sale.

Firma are 170 de angajați și e situată în Gilău, lângă autostradă, într-un sediu care a costat peste 1,5 milioane euro. În numai 10 ani, afacerea a crescut de 12 ori în mărime, iar numărul angajaților de peste 40 de ori. „Unchiul meu a propus să începem această activitate, el având deja experienţa din Italia, unde deschisese o firmă în 2003 şi ajunsese la 7 camioane. Astfel, activitatea în România a început ca şi casă de expediţie, camioanele fiind ale firmei din Italia. Din mai 2007 am trecut câteva camioane pe firma din România și de atunci ne-am tot extins“, spune Rareş Retegan, director general Routier European Transport.

Astăzi, compania are o flotă proprie de 120 de camioane și 5000 mp de depozite, dar gestionează pentru clienți și transporturi feroviare, navale, aeriene. Routier are birouri operaționale și de dezvoltare în Cluj, București, Oradea, Rubiera (Italia), Budapesta (Ungaria) și Duisburg (Germania).

În 2016, firma a fost nominalizată la titlul “Romanian Transport Company of the Year”.

Familia Retegan este originară din comuna Căianu-Mic.

Categories: Business in top

About Author