BRD anunță profit de 787 milioane de lei în prima jumătate a anului

BRD anunță profit de 787 milioane de lei în prima jumătate a anului

BRD – Groupe Societe Generale a raportat un profit cu 30 de milioane  de lei mai mare față de cel realizat în aceeași perioadă a anului trecut, când profitul înregistrat a fost de 757 milioane de lei.

Grupul financiar anunță că venitul net bancar în primele 6 luni din 2019 a fost de 1,609 miliarde de lei. Creșteri au fost înregistrate și la capitolele credite nete, inclusiv creanțele din leasing (+2,3%), portofoliu de leasing (+10,4%), depozitele clienților (+1,9%).

Tot din raportul făcut de BRD reiese că, față de 154 de milioane de lei cât era în primul semestru din 2018, costul riscului a rămas în acest an pozitiv, ajungând la 144 milioane de lei.

“Rezultatele obținute în primul semestru înseamnă pentru noi, în primul rând, încredere din partea clienților, pentru care vrem să fim mai buni nu doar de la un semestru la altul, ci în fiecare zi, alături de echipa de oameni extraordinari ai acestei bănci. De asemenea, performanța financiară reconfirmă faptul că, în plin proces de transformare, continuăm să avem o bază solidă, pentru a ne putea atinge pe deplin obiectivele de digitalizare, simplificare ți eficientizare pentru clienții noștri. Facem trecerea către un model de business cu multiple canale digitale, ce vor fi implementate treptat, totodată, menținând și prezența noastră fizică. ContALL – primul agregator de conturi bancare din România și un prim pas către Open Banking – și Instant Top Up sunt doar cateva exemple ale demersului nostru de digitalizare”, a declarat Francois Bloch, Director General al BRD Groupe Societe Generale.

BRD avea la finalul lunii iunie în România 699 de unități și peste 7.400 de angajați.

Categories: National

About Author