Cu 1,2 mil. lei Frasinul va repara strada Gorunului

Cu 1,2 mil. lei Frasinul va repara strada Gorunului

Strada Gorunului, pe care locuiește și președintele Consiliului Județean, Radu Moldovan, afectată serios în urmă cu doi ani de alunecări de teren, va fi, în sfârșit, reparată. Lucrările vor fi făcute de compania Frasinul care a licitat proiectul cu 1,24 mil. lei. 

Strada Gorunului a fost modernizată în anul 2014, însă în anul 2017 taluzul străzii a cedat și s-a prăbușit pe o lungime de aproximativ 30 m. Imediat după acest incident cei de la Inspectoratul Județean în Construcții Bistrița-Năsăud au cerut efectuarea unei expertize tehnice, iar rezultatele au arătat că este necesară o intervenție pentru consolidarea drumului.

Constructorii de la Frasinul au la dispoziție patru luni de zile să repare strada. Lucrările vor consta în consolidarea  taluzului străzii prin realizarea unui  nou zid de sprijun pe tronsonul prabusit – soluție recomandată în expertiza tehnică si consolidarea zidului existent.

Astfel, pentru stoparea sau diminiuarea riscului de rasturnare a zidului existent, pe tronsonul km 0+012-0+034, acesta se va consolida prin realizarea  ranfortilor din beton la o distanță de 2,50 m pe toată lungimea lui.

Pe zona de prabușire a taluzului, de la km 0+034 – 0+068, se va realiza zid de sprijin nou,  pe lungimea de 34 m, cu înălțimea elevației de 2,0 m iar fundația va fi realizată din 34 piloți forați cu diametrul de 600 mm și lungimea de 4,50 m, dispuși pe 2 rânduri.

De asemenea, în cadrul proiectului se vor reface toate elementele străzii afectate de lucrările de consolidare (partea carosbilă, șanț dalat, etc). Tot în cadrul proiectului se va reface semnalizarea rutieră și se va amplasa parapet de siguranță pe zidul nou construit

Categories: Business in top

About Author