Ca să recupereze 16 mil. euro, OTP Bank cere și insolvența DAN STEEL Negrești Oaș

Ca să recupereze 16 mil. euro, OTP Bank cere și insolvența DAN STEEL Negrești Oaș

OTP BANK, cel mai mare creditor din dosarul DAN STEEL SA Beclean, cu aproape 16 mil. de euro de recuperat, a cerut săptămâna trecută intrarea în insolvență și a companiei-surori DAN STEEL Negrești Oaș.

Dosarul a fost înregistrat în data de 19 iunie a.c. la Tribunalul Satu Mare și încă nu a fost anunțat un prim termen de judecată.

OTP Bank, Unicredit, ArcelorMittal Zenica, alături de alți câțiva creditori, au reușit la începutul lui iunie să înceapă insolvența la Beclean, pentru a-și recupera datorii totale ce depășesc 30 mil. euro. Consorțiul format din CITR (fosta Casă de Insolvență Transilvania) și Prime Insolve Practice a devenit administrator judiciar al firmei din Beclean.

Potrivit informațiilor BistritaBusiness.ro, platforma Dan STEEL Beclean este girată ca bun imobiliar la două bănci, care au creditat compania bistrițeană cu peste 26 milioane euro în 2018. În concluzie, OTP Bank și Unicredit Bank sunt cei mai mari creditori ai firmei de la Beclean, cu 16 mil. euro, respectiv 10 mil. euro. Firma din Negrești Oaș a girat bună parte din împrumuturile suratei de la Beclean.

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*