CAMPEADOR și-ar putea finanța proiectele cu ajutorul unui fond de investiții american

CAMPEADOR și-ar putea finanța proiectele cu ajutorul unui fond de investiții american

Omul de afaceri american de origine română Onisim Dorneanu pregătește lansarea unui fond de investiții cu un disponibil de 350 de milioane de dolari dedicat firmelor din România, cu precădere din sectorul imobiliar, și vrea să îl convingă pe Eric Trump, fiul fostului președinte al SUA, să investească în câteva proiecte din Transilvania.

Dorneanu spune că a agreat deja parteneriate cu cinci mari companii din România, printre care constructorul CAMPEADOR, al familiei bistrițene Larionesi.

Onisim Dorneanu, rezident în Chicago, este de peste 13 ani președintele companiei Madison Real Estate Consultants din statul american Wisconsin, cu un portofoliu de sute de apartamente și case de închiriat. El spune, într-un interviu acordat Profit.ro, că a pus bazele fondului de investiții Atlantic Partners Investment Fund, care urmează a fi lansat oficial în 1 octombrie și care are ca țintă cumpărarea unui portofoliu de companii din România, funcționale (chiar și în insolvență), cu potențial de a crește semnificativ în sectoarele imobiliare, financiar, transporturi, chimic, agricultură și farma.

„O parte din aceste fonduri sunt chiar banii mei personali, pe care eu îmi doresc să îi investesc în România. Începem cu 350 de milioane de dolari și într-un an vreau să duc fondul la peste 500 de milioane de dolari. Am vorbit deja cu 5 mari companii (pe care le va finanța, n.red.), printre care și grupul Campeador“, a declarat omul de afaceri.

Parteneriatul agreat cu grupul Campeador constă în finanțarea unor proiecte rezidențiale, de retail și energie verde. Grupul de firme Campeador, condus de Florin (Nelu) Larionesi, are în curs de autorizare două parcuri cu panouri fotovoltaice de 150 MW, cu o valoare la gata de peste 100 de milioane de euro. Familia Larionesi a depus actele și pentru atragerea de fonduri prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), câte 15 milioane de euro pentru fiecare proiect energetic. „Avem și două proiecte imobiliare mari în Timișoara și în Cluj-Napoca, în care vom lucra împreună. Avem un proiect mixt pe strada Simion Bărnuțiu din Timișoara, de circa 50.000 de metri pătrați, care va include un hotel, 10.000 metri pătrați de spații comerciale și circa 300 de apartamente, o investiție de circa 40 de milioane de euro. În Cluj-Napoca avem tot un proiect mixt pe strada Teodor Mihali, cu o suprafață construită de 40.000 de metri pătrați, cu hotel, spații comerciale și apartamente de lux“, a declarat Nelu Larionesi.

Detalii:

https://www.profit.ro/povesti-cu-profit/real-estate-constructii/exclusiv-omul-afaceri-american-onisim-dorneanu-lanseaza-fond-tintit-romania-vrea-il-convinga-eric-trump-investeasca-imobiliare-cluj-agreat-parteneriat-constructorul-campeador-20865529

Categories: Uncategorized

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*