O fabrică bistrițeană e scoasă la vânzare de lichidator cu 5,43 mil. euro

O fabrică bistrițeană e scoasă la vânzare de lichidator cu 5,43 mil. euro

Activele companiei AM Grup de la Sărata, controlată de antreprenorul Ștefan Părău-Duhan, sunt scoase la vânzare de lichidator la prețul de 4,57 mil. euro, fără TVA.

Fabrica de confecții metalice și prelucrări mecanice (2 hale de peste 2.000 mp fiecare), echipamentele de lucru, clădirea administrativă, terenul de cca. 2.3 ha – sunt scoase la mezat de BDO Business Restructuring S.P.R.L., lichidator din Sibiu. Încercarea de vânzare se produce prin mai multe “ședințe de negociere directe” succesive. Câteva au fost deja în septembrie și octombrie. Următoarele vor fi în 11 și, eventual, 25 noiembrie 2020. Surse din mediul de business local spun că prețul solicitat este foarte piperat, având în vedere contextul economic actual.

Confruntată la începutul lunii iulie 2019 cu o cerere de insolvenţă depusă de creditoarea FRANKSTAHL ROMANIA SRL Bucureşti, societatea AM GRUP SRL Sărata a decis surprinzător să se ceară direct în faliment, solicitarea fiind înregistrată la Tribunalul Bistriţa-Năsăud pe 8 august 2019.

În documentaţia depusă la Dosarul nr.1137/112/2019, debitoarea a precizat că “are ca lichidităţi băneşti suma de 19.905 lei, iar datoriile exigibile sunt de 8.222.054 lei“.

Categories: Brands, Bursa, Uncategorized

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*