Ce anunță LEONI, aflat cu un picior în groapă încă înainte de pandemia Coronavirus?

Ce anunță LEONI, aflat cu un picior în groapă încă înainte de pandemia Coronavirus?

Cu peste 300 mil. euro pierderi în 2019, grupul LEONI AG avea deja o problemă cât casa când a izbucnit pandemia Coronavirus. În noul context, cu fabrici închise și pierderi încă incalculabile, LEONI se așează în prima linie a celor care solicită ajutor financiar masiv din partea statului german.

Într-un comunicat de presă, conducerea centrală a LEONI spune că se așteaptă la minusuri considerabile la capitolele vânzări, profitabilitate și lichiditate.

“Nivelul acestui impact nu este previzibil în această etapă. Pe fondul acestei prăbușiri, Consiliul de Administrație a decis o serie de măsuri pentru a asigura continuarea operațiunilor. Acestea includ închideri de fabrici în Europa, Africa de Nord și America, implementarea unui program redus de muncă pentru fabricile din Germania, dar și în alte fabrici din Europa unde acest lucru e posibil. Implementarea acestor măsuri va reduce semnificativ costurile cu aprovizionarea de materie primă și cu personalul. În plus, Leoni intenționează să solicite ajutor financiar pentru a-și spori flexibilitatea financiară” spun reprezentanții LEONI.

Închiderea fabricilor din grup va fi menținută pe toată durata în care producătorii de automobile își vor ține și ei fabricile închise, ceea ce poate însemna 4 săptămâni sau chiar mai mult, mai anunță comunicatul grupului german.

În Germania, LEONI a negociat un acord cu angajații care înseamnă reducerea treptată a activității, protejând parțial veniturile angajaților.

De asemenea, LEONI intenționează să beneficieze de măsurile de ajutor anunțate de statul german.

În România, LEONI operează trei fabrici, dintre care cea mai mare la Bistrița, cu cca. 5500 de angajați. Aici, munca a fost oprită acum câteva zile, fiind menținute în funcțiune doar sectoarele critice ale fabricii, unde au fost chemați la lucru câțiva angajați.

Categories: Business in top

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*